Журналист направи пиперлив коментар за отношенията между България и Северна Македония

...
Журналист направи пиперлив коментар за отношенията между България и Северна Македония
Коментари Харесай

Журналист: Подходът на Кирил Петков ми напомня за решаването на проблема между Гърция и Северна Македония

Журналист направи пиперлив коментар за връзките сред България и Северна Македония и намеси българския министър председател в него.

" Комисиите, които се провеждат в този момент при договарянията сред България и районен съд Македония, ми припомня за процеса, в който се решаваше казуса сред Гърция и Македония ", това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS журналиста Божидар Барлакоски.

" Далеч от шума на публичността, без медии. Подходът на Кирил Петков ми припомня за този развой ", добави той.

Според него е нужно да се заложи на договаряния, не на агитация.

" 18 януари е забавна дата, тъй като евентуално това ще е първата задача на премиера Димитър Ковачевски - срещата с българския му сътрудник Кирил Петков ", заяви Барлакоски.

Журналистът е уверен, че няма неща, които не могат да бъдат преодолени между България и районен съд Македония. Но посредством обществените мрежи се е популяризирал говорът на омразата, а националистите от двете страни са тези, които приказват най-вече.

За него Договорът за добросъседство е добър, само че огромната спънка, с цел да не се извършва той, са резолюциите, признати от парламентите на двете страни.

" За да се стигне до компромис в новото начало на договаряния, би трябвало да се отстъпи от тези резолюции, и то от двете страни. Те обрисуват алените линии, от които двете страни няма да правят отстъпка. Тези рамкови позиции би трябвало да се махнат ", безапелационен е Божидар Барлакоски.

Той има вяра, че историческите въпроси могат да се вземат решение в ход, а би трябвало да се даде преимущество на бизнеса, на инфраструктурата, на културата. 

" Би било добре двамата министър председатели да открият дружно българска инвестиция в районен съд Македония ", счита журналиста.

Барлакоски се надява, че от КСНС при президента Радев ще има позитивен резултат.

" Трябва да се възползваме от опцията да се договорим, България може да се съобщи като водач в разширението на Европейски Съюз ", заключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР